Arbore Papaya

140,00 RON
Transportul este inclus in costul final.
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Stoc limitat
Cum te putem ajuta?

Descriere

Papaya, cunoscută și ca mamaopepene de copac, sau lechoza (Venezuela), este fructul arborelui Carica papay.

Este un arbore mic, fără ramuri, singura tulpină cu frunze aranjate în spirală limitate la vârful trunchiului; trunchiul inferior este evident plin de cicatricile locurilor de care frunze mai vechi și fructe au fost prinse. Frunzele sunt mari, 50–70 cm în diametru, cu 7 loburi palmate. Florile sunt produse pe axele frunzelor, maturându-se în fructe lungi de 15–45 cm și late de 10–30 cm în diametru.

Fructele sunt coapte când sunt moi (precum un avocado copt, chiar puțin mai moale) și devin galben-portocalii.

Semințele negre sunt comestibile și au un gust iute. Uneori, sunt măcinate și înlocuiesc piperul negru.

Substratul trebuie sa fie bine drenat, cu fertilitate ridicata si un pH ce poate varia intre 4.5 - 8.

Transplantarea se face primavara, odata la 4-5 ani, inkocuind vasul existent cu unul mai mare si completand cu substrat.

Udarea se face cu cantitati moderate de apa astfel incat substratul sa nu imbibat cu apa. Se recomanda uscarea substratului intre doua udari Cantitatile excesive de apa duc la putrezirea radacinilor iar apa insuficienta influenteaza cresterea plantelor. De asemenea, necesita pulverizare periodica, atat vara cat si iarna.

Temperatura optima variaza intre 21 si 30 grade Celsius iar cea absoluta intre 12 si 44 grade Celsius. Nu suporta inghetul, temperaturi mai mici de -2 grade Celsius ducand la moartea plantei.

Lumina este cea directa, planta trebuind sa fie plasata sub razele directe ale soarelui pentru a avea crestere si inflorire buna.

Fertilizarea se face dupa varsta de 7-8 luni, odata la 2 luni in perioada de crestere. Pe timpul iernii nu se fertilizeaza.

Plantele comercializate sunt hermafrodite si au o inaltime de aprox 60-70 cm.

Detalii

Categorii
Greutate
1 kg
cu sau fara flori
fara flori
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review